torsdag 3 mars 2011

Dexter finaste hunden på utställning i Hässleholm

Så var det dags för ännu en inofficiell utställning, denna gången i Hässleholm. Både Dexters bror Razz, och systern Wilda skulle dyka upp så det skulle bli kul. Som vanligt på utställningar så är det svårt att veta vilken tid man ska vara redo. Vi hade fått indikationer på att han skulle visas runt 11.30 så vi var där redan vid 9.30 för att Dexter skulle hinna vänja sig vid miljön och lugna ner sig innan det var dags.

Peptalk

Det var en förfärlig massa hundar där, tror det var runt 500 och det drog ut på tiden så vi kom inte in förrän 12.30. Dexter var så sömnig men när han kom in i ringen så skärpte han till sig. Nu skulle vi se om all träning som Linda haft med honom hade gjort någon nytta. Allting gick bra och han sprang så fint runt bredvid matte i sitt nya utställningskoppel men när domaren skulle undersöka honom spårade det ur helt....

Cornelia hjälper till med förberedelserna.

Dexter tyckte inte alls att han skulle visa tänderna för domaren och slingrade sig, hoppade bakåt och försökte komma därifrån. Han stirrade upp sig väldigt och Linda fick visa de istället vilket hon skulle ha gjort från början nu med facit i hand. När domaren sen skulle undersöka hunden så var han redan så uppstirrad och stressad så det funkade väldigt dåligt. Panik ska man nog inte kalla det men han trivdes inte alls i situationen vilket Dexter visade med hela sitt kroppsspråk tyvärr.

Precis som förra gången så vann Razz BIR (Bäst i ras) och slog än en gång ut Dexter.

Kritiken har jag försökt tyda till:

8 Månaders markerad hane. Välformat huvud, fina öron, mörka vackra ögon.
Fint Nosparti, goda vinklar fram, något öppna bak.
Vacker hals, något överbyggd rygglinje, avfallande kors.
Passande stomme, fina tassar, rör sig trångt bak, bra fram och från sidan.
Välpresenterad.

Vad allt det betyder vet jag inte men han vann inte i alla fall men Dexter är i alla fall den finaste hunden i våra ögon och om inte domarna kan se det så är det deras förlust! =)

2 kommentarer:

  1. Så ska man alltid resonera - det är samma hund man har med sig hem som man kom med

    OCH jag tyckte minnsann han vuxit upp till en riktigt vacker, grov välkroppad pinscherhane ;)

    SvaraRadera
  2. helt rätt resonerat, man älskar sin hund lika mycket vad än de får för placering, det är bra miljöträning

    SvaraRadera