torsdag 24 februari 2011

6 månader som hundägare

Idag är det exakt 6 månader sedan vi hämtade Cool Runnings till sitt nya hem. När man tittar i backspegeln så har tiden gått otroligt fort och det har verkligen hänt en massa saker.
Att bli hundägare var precis så bra som man kunde tro och mycket bättre därtill. Det är en av de största förändringarna i vårt liv än så länge så man har ju allting väldigt färskt i minnet.

Dagen vi hämtade hem Dexter den 24 Augusti kändes helt fantastisk. Vi hade med oss hans nya koppel som vi provade på pias innergård i hopp om att han skulle kissa innan vi satte oss i bilen.
Under resan hem satt Linda och klappade honom i sitt knä hela tiden medan han fick köttbullar för att få tankarna på annat.

Det första som hände när vi kom till den stora staden var en liten liten liten promenad i Pildammsparken och där lyckades jag få första utebilden!

Väl inne i lägenheten var det så mycket nytt, han fick prova sin vattenskål och sin nya korg, som han vuxit ur sen länge, en filt som luktade mamma och syskon på toppen av den så kände han sig nästan som hemma.


Vi satt på mattan i vardagsrummet och busade med hans första leksak, den första musen lite och emellanåt så somnade han på plats.
Det märktes rätt snabbt att Dexter gillade att "rinna ut" ur saker, t.ex hundkorgen samt att ligga på rygg och sova.



Första natten låg Linda på golvet bredvid Dexters korg och det blev någon runda ut i natten.
Sen gick allt väldigt snabbt, plösligt var han rumsren, började lyfta på benet när han kissade och nu är han snart redan 9 månader! Mycket har hänt och utvecklats har Dexter gjort väldigt fort men sina konstiga sovställningar verkar han behålla ett tag till =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar