onsdag 2 februari 2011

Januari

Vårens hundaktiviteter skulle planeras och eftersom vi gick valpkurs i OxieBK tänkte vi att vi kunde lika bra fortsätta en kurs där i vardagslydnad. Första kurstillfället var i lördags och det var verkligen svinkallt. De andra instruktörerna drar inte igång sina kurser förrän i Mars vår instruktör Ann drar igång så fort den första snön smält.
Det gick sådär, första halvan var det svinkallt, alla hundar satt och skakade och då skulle de ligga i gräset, ingen la sig ner med magen i utan de hade tassarna i magen ovanför marken. Det var mest repetition men vi fick en introduktion på fot kommandot stå kommando.

Efter kursen så passade vi på att leka lite på agilitybanan som Dexter tycker är så kul. Vi funderar faktiskt på att anmäla honom till en kurs i Agility men inskrivningen är inte förrän i mitten av februari. Vi har däremot anmält honom till en aktivitetskurs i Staffanstorp som börjar i April, lagom till lydnadskursen slutar. Den skulle innehålla lite blandad träning, tips på aktiviteter, cirkuskonster, klickerträning, spårning m.m i flera olika miljöer.

Dexter har vuxit en hel del med och är nu nästan fullvuxen, lite grövre ska han väl bli men inte högre hoppas jag i alla fall. Försökte väga honom på min badrumsvåg och stämmer det så väger han nu 18 kg!

Vi har anmält honom till några utställningar i vår med så då får vi se hur fin han är. Sist hade han ju spetsigt huvud och för lågt sittande öron, eller för högt var det kanske, känns som det kvittar han är vår fina hund ändå.

7 månader har han hunnit bli och man märker att könsmognaden börjar komma. Nu ska han på och snusa på allt i skogen, och lyfter nästan alltid på benen. Han har börjat bli lite mer orolig om nätterna, tror det är för att han vill vakta så v har fått stänga till lite dörrar för att avgränsa utrymmet han kan gå på.

I ett svagt ögonblick när han var riktigt gnällig fick han t.o.m komma upp i sängen hos oss men han finner sig inte till ro där riktigt heller, numera kan han komma och lägga sig där i 5-10 minuter sen hoppar han ner och lägger sig i soffan istället. Den nya hundkorgen som vi köpte används knappt på natten tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar