torsdag 24 februari 2011

Söndagspromenad i skogen


I söndags hade vi ordnat en liten skogspromenad med hundarna via facebook. Totalt blev det 4 pinschrar tillsammans med sina ägare som promenerade någon timme i bokskogen. Vädret var jättehärligt dock lite kallt men det hindrade ingen verkade det som för att parkeringen var full av bilar. För att kunna ha lite mer frihet och kunna släppa hundarna så körde vi bort till en mindre parkering men t.o.m det var det flera andra som kommit på samma tanke så vi blev inte ensamma där heller och fick den största delen av tiden ha hundarna i koppel.

Detta var första gången som Dexter gick i koppel tillsammans med andra hundar och det som kunde blivit en trevlig söndagspromenad i skogen blev en dragkamp istället. Normalt är Dexter väldigt duktig på att gå fint och drar inte så mycket men här drog han verkligen hela tiden.
Problemet är att han har ett halvstrypkoppel och han slutar inte dra när det stramar åt så han drog tills han inte fick luft, riktigt jobbigt var det och en otrevlig överraskning.

Vi kunde ha hundarna lösa när vi fikade vår medhavda picknick och då märkte man rätt snabbt att Dexter och hans bror Razz inte är lika goda vänner som senast de träffades. Dexter hade blivit rätt mycket grövre och högre och försökte sätta Razz på plats vilket inte gick eftersom Razz sa ifrån och gav Dexter ett hugg, han blödde lite grann men det var bara en skråma. Tråkigt dock att de inte kunde leka tillsammans.

De två andra hundarna var båda tikar så det kändes som om Dexter och Razz skulle försöka visa vem som var tuffast av de, jag vet dock inte om damerna var imponerade....


Efter turen bestämde vi oss för att skaffa ett nytt halsband, halvstryp funkade verkligen inte alls och vi åkte till flera djuraffärer men ingenstans fanns det vi ville ha. Halsband och koppel i brunt läder som matchar varandra, hur svårt kan det vara? Vi kom hem med massa godis till Dexter istället =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar