lördag 22 januari 2011

Nyårsafton

Nyårsafton är ju den dagen som många hundägare fruktar, för att inte tala om hundarna. Jag läste någonstans att över 60% är rädda då. Om Dexters första nyår kan bli en positiv upplevelse så kommer det troligtvis att fungera efter det med så det var väldigt viktigt att allt funkade denna kvällen.
För att Dexter skulle känna sig trygg valde vi att stanna hemma för att han skulle vara trygg i miljön och bjöd hem lite folk istället. Innan alla kom gick jag en långrunda med honom för att han skulle vara rastad och inte behöva gå ut så mycket när de höll på att smälla. Om han blev trött med var det bara en bonus.

Vi klädde på hans tomtetäcke som vi bara använder som transporttäcke så han med skulle avra finklädd när vi öppnade dörren. Dessutom ser han mindre skräckinjagande ut med =) Tyvärr glömde vi ta foto när han hade det på.

Kvällen flöt på bra och Dexter var lugn efter att han hade fått hälsat på alla och busat av sig.

Dexter hjälper till med disken.



När 12 slaget närmade sig stannade Linda inne med Dexter medan vi andra gick ut på gatan. Mötte en person som var ute och rastade sin hund precis då. Tydligen var han jägare och hunden tyckte om när det small.

Dexter insåg att något hände utanför och hoppade upp i soffan och tittade ut på fyrverkerierna men rädd det var han aldrig, bara nyfiken. Himla skönt att första nyår gick bra och att han inte var rädd alls, hoppas det kan fortsätta så här nu bara!

Dexter fick något att sysselsätta sig, julklappen från farmor.


Efteråt somnade Dexter så sött på mattan som han brukade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar