söndag 9 januari 2011

Julafton

Dexters första julafton firades i Anderslöv hos släkten. Det var inte tänkt att vi skulle bli så många men p.g.a snökaos var det 2 små barn där och 2 katter. Eftersom Linda jobbade under dagen var jag ensam med honom och han var vildare än vanligt. Det var ju ett nytt spännande hus att utforska och barn att leka med så jag fick ha koppel på honom inomhus för säkerhets skull. I våra ögon är han ju fortfarande en liten hundvalp men när han ställer sig på bakbenen så blir han faktiskt rätt så stor.



Dexter älskar ju barn dessutom, de ser så lekvänliga ut men de kan göra ganska oväntade saker som att springa och hoppa och då tror ju Dexter de vill busa och han nafsar gärna lite så för att barnen inte skulle få en traumatisk upplevelse försökte jag hålla de ifrån varandra så mycket som möjligt. De fick först stifta bekantskap med varandra och ge honom godis och klappa honom och så men sen fick det räcka.




För att Dexter skulle få lugn och ro gick jag och hämtade bilburen och satte in honom i den. Han lyckades slappna av där men somnade inte riktigt. Ett av barnen var på buren lite och stack fram huvudet och rätt som det var röt och högg Dexter. Alla blev helt chockade och hur kunde han bita genom buren? Det visade sig dock att han hade rytit till och ungen hade bitit sig själv i tungan eller läppen i rena förskräckelsen.

När alla barnen gått och lagt sig kunde vi ta ut Dexter ur buren och ta bort kopplet och låta honom spring fritt. Katterna var det inga problem med utan de höll sig undan för det mesta och tomten kom bara snabbt förbi och lämnade en säck med julklappar så Dexter hann nog inte ens se honom!

Givetvis fick Dexter med lite paket men vi lät honom öppna de i ett annat rum för säkerhets skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar