söndag 15 maj 2011

Bus i trädgården

Dexter tyckte det var tråkigt när matte hade öroninflammation, hon ville inte hitta på något roligt, knappt gå på långpromenad. Så matte tog beslutet att åka till Everöd några dagar där Dexter kan busa allt han orkar i trädgården.

Lat Dexter ligger och dricker

I Everöd händer alltid grejer som Dexter kan va med på, mattes pappa Pelle pysslar i trädgården och i garaget och Dexter följer varje steg. Han måste samtidigt ha koll på mattes mamma Ulla som planterade tomater i växthuset och var i köket och lagade mat.

Deras hund Sappo är ju inte så intresserad av att leka med busiga stora Dexter men de accepterar varandra och måste ju va på samma ställe hela tiden.

Ännu roligare blev det när mattes systerdotter Cornelia kom, hon älskar att träna och leka med Dexter. Vi satte upp en liten agilitybana i trädgården och de övade konster och lydnad, det gick åt mycket godis! Cornelias kompis Benjamin kom också och tyckte det var kul med hundträning. Dexter är väldigt duktig med barn, han lyder dem (för det mesta), har stort tålamod med deras stoj och skrik och vill gärna leka med dem.

Cornelia tränar lydnad, Dexter följer fint











Matte kunde alltså lugnt vila medan Dexter blev aktiverad och hade kul. Det blev en liten skogsrunda som alltid när vi är i Everöd, men jag tror Dexter tyckte bäst om trädgården. Han låg i solen och njöt, gick omkring och kände sig fri, sprang efter frisbees och leksaker och bara hade det skönt.

Bus med Cornelias hoppboll



Bakom huset finns en stor äng och där lade Pelle ut spår som Dexter fick följa, han börjar bli bättre på att spåra, har lite bråttom ibland bara, men verkar tycka det är väldigt kul!




Drickpaus i fontänen



Kul med frisbee

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar