söndag 1 maj 2011

Miljökurs del 2 - Stadstur

I denna delen av kursen skulle vi vara inne i centrala Malmö. Tanken var att hundarna skulle få lite miljöträning och känna på riktig stadsmiljö med allt vad det innebär av människor, bilar, cyklar, stress, lukter m.m men även att lära oss att se på staden ur hundens synvinkel.
Vad det senare innebar undrade man ju men det fick vi snabbt veta.

Samling var på stortorget där vi började med att gömma godis runt den stora fontänen och låta hundarna leta och sträcka på sig ordentligt. Dexter är ju van vid detta sedan den förra kursen där vi bl.a gömde köttbullarna i träden så det var inga problem alls.

Efter detta var det balansgång på muren där vissa hundar tyckte det var lite läskigt, det var ju ganska högt upp och relativt smalt så man borde ta det ganska lugnt. Dexter älskar ju att gå balansgång så han gick på i rätt bra hastighet, lite väl snabbt, vi fick hejda honom så han inte snubblade.



Sen var det lite tricks de fick prova på bl.a att hoppa igenom cykelställen, ganska ovanlig övning som jag nog aldrig skulle kommit på tanken själv ens. Folk runt omkring tittade lite konstigt på oss....=)




Allting var riktigt kul och en timme bara flög förbi, avslutar med gruppfoto på deltagarna!

1 kommentar: