onsdag 4 maj 2011

Miljökurs del 3 - Dirigeringsövningar

På schemat den här gången stod det Dirigeringsövningar, Vittringsapportering och Rallylydnad.

Eftersom vi bara kör en timme så hinner man bara prova på de olika momenten men det är just det som denna kursen handlar om.
Vi började med att få en apportpinne i trä som jag fick ha i fickan en stund och sedan gå ut och lägga den en bit bort. Under tiden stod Linda med Dexter och väntade. Vi började ganska enkelt med att lägga pinnen rakt fram 10-15 meter framför men i slutet var den bakom saker, under löv eller med en massa andra pinnar. Dexter var superduktig på detta och tyckte det var så roligt. Han satt fint och väntade under tiden jag gömde pinnen och hade 100% fokus på mig när jag kom tillbaka, om Linda sa sök eller varsågod så brydde han sig inte, han hade ögonkontakt med mig och väntade på mitt kommando!

Till andra momentet använde vi 2 musmattor. Vi har ju tränat in att man ska trampa med tassen på en musmatta för att få godis, nu hade han två stycken att välja mellan. Tanken var att hunden skulle sitta mittemellan de och man sedan skulle peka åt ett håll och han skulle springa dit, det funkade ganska bra sen flyttade vi honom framför musmattorna, då var det precis som om han hade glömt bort de och inte fattade alls vad han skulle göra när vi pekade åt ett håll. Det var en jättekul övning så den ska vi köra med hemma. Ett bra sätt att lära hunden höger och vänster med, det viktiga att tänka på var att eftersom vi stod framför hunden så blir det motsatt sida, lite trixigt...

Trampa på musmattan så dyker det upp godis...

Sista momenter var en kort rallylydnadsbana där vi fick prova på lite basic skyltar, eftersom vi ska börja en kurs i detta snart så la vi inte så mycket vikt på detta.

Som alltid i denna kursen var vi glada, nöjda och hade en utmattad hund när vi åkte hem igen! Det enda negativa med kursen är att det bara är 5 tillfällen och vi redan gått tre stycken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar