onsdag 3 november 2010

Valpkurs del 6

Nu verkar vi ha övergivit den traditionella träningen att gå runt med hundarna i 40 minuter och se till att de inte drog. Denna gången var det mycket kontaktövningar, vi skulle t.ex kalla in hundarna utan att något annat distraherade de. Svårighetsgraden ökade stegvis och till sist så var det 2 led med hundar med ca 1 meters bredd där de skulle springa förbi och komma när man kallade. Dexter fixade detta galant, han var så duktig hela dagen.
Vi skulle även gå runt i en ring medan de andra hundarna satt där, hunden skulle hela tiden gå fint och titta på mig vilket Dexter gjorde(utan köttbulle) och han fick komplimangen: Precis så ska han gå på SM...!

Överhuvudtaget tyckte jag tränaren var mycket bättre nu och hon förklarade hur hennes kurser var uppbyggda med 4 nivåer på väg mot tävlingslydnad, därför hon har verkat ha lite väl hårda krav tidigare.

Hon lyckades även få Dexter att ligga ner i det blöta kalla gräset genom att hoppa och leka en stund med honom och sen utan förvarning lägga ner handen knuten på marken. Funkade verkligen varje gång, även när jag gjorde det och nu tränar vi på det hemma i parken lite då och då.

En fantastiskt lyckad dag var det både för Dexter och Husse, denna gången var det verkligen ingen tvekan om vem som var den duktigaste hunden på kursen. Ska bli kul att se om vi kan ändra kursledarens attityder mot att pinschrar är besvärliga hundar nu när han är bättre än labradorerna, Jack Russeln, Terriers m.m där. Första gången när man berättade vad man hade för hund så sa hon ju till oss, Jasså ni ville ha en utmaning, när vi berättade att vi hade en pinscher. Till nästa person med pinscher kanske hon säger, en pinscher vad roligt de är så duktiga och lättlärda....=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar