söndag 31 oktober 2010

Pinscherträff

I Lördags var det äntligen dags för den efterlängtade Pinscherträffen. För första gången skulle Dexter få träffa några av sina kullsyskon och vi tyckte alla att det skulle bli jätteroligt.
Träffen tog plats vid Storegården utanför Lund där de hade agilitybanor, miljöbanor m.m.
Det var ca 19 pinschers varav flera valpar samt några affenpinschers.

Det var helt fantastiskt att se så många pinschers på ett och samma ställe. Man kunde också jämföra de olika och se ungefär hur stora de kommer att bli. Nu är ju Dexter ca 40 cm och väger 11 kg så han ska växa 10 cm till och kanske gå upp 7 kg.

Att Dexter kände igen sina syskon var det nog ingen tvekan om för av alla hundar började alla 3 syskonen leka med varandra. Det var systern Wilda som verkligen var vild av sig samt brodern Razz som höll Dexters tempo. I början när alla hundarna var som vildast råkade Dexter krocka med en annan hund som kom i full fart och han skrek till ordentligt. Vi blev jätteoroliga att han skulle ha skadat sig men det verkade som han klarade sig ok. Dock var han väldigt försiktig av sig resten av dagen och höll sig lite i bakgrunden när det blev för vilda lekar.

Vi hade lite lekar och tävlingar med där vi bl.a skulle gå slalom mellan köttbullstallrikar, eller träna inkallning genom att hundarna skulle springa förbi alla köttbullarna fram till husse eller matte. Dexter var jätteduktig och åt upp alla köttbullarna innan han kom fram till mig =) Till mitt försvar så hade vi tränat spårning innan där han följde en rad köttbullar fram till målet....

Det fanns även en Miljöbana där de fick testa på lite olika saker, gå på stockar, genom tunnlar, åka skottkärra springa genom kedjor eller pet flaskor och mycket mer.

Dagen var fantastiskt lyckad och alla verkade tycka det var jätteroligt så tack än en gång för arrangemanget!

Jag tror att alla hundar sov gott den kvällen efter att ha busat oavbrutet i 3 timmar!

Avslutar med lite foton från dagen!

Pia och de 101 pinschrarna.


Miljöträning

Bus i gräset

Syskonkärlek


Massa hundar i olika storlekar!

Avslutar med en bild på 2 söta kelgrisar =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar