onsdag 6 oktober 2010

Hektisk helg

Fredag morgon körde jag och Dexter till Kristianstad. Kom på att det tog minst dubbla tiden att göra sig i ordning jämfört när man inte har en valp som snor sakerna man försöker packa, måste ut och kissa flera gånger, faktiskt kissar på mattan m.m.
Men vi kom iväg till slut och Dexter var jätteduktig i bilen, låg helt stilla och tyst.
Vi mötte mamma vid skjutbanan i Everöd där hon brukar träna pistolskytte. Dexter fick massa köttbullar när mamma sköt, de första gångerna ryckte han till och såg sig omkring, men den magiska smaken av köttbullar övervinner allt och han bara mumsade på. Vi förflyttade oss successivt närmre mamma och stod till slut ca 10 meter från henne när hon sköt och Dexter reagerade nästan inte alls!

Efter lunch hos mamma och pappa körde vi till Sandra och Martin och hälsade på deras veckogamla bebis Alfred. Dexter tyckte det var en väldigt spännande lukt som kom från den lilla nya personen, men han var lugn och bara installerade sig på sin filt och somnade.
Sandra har en trädgård som Dexter blev helt betagen i, så kul det var att kunna springa lös och leka där!

På kvällen körde vi tillbaka till Everöd och gick bort till boulebanan där mamma och pappa spelade med PRO. Dexter och pappas hund Zappo sprang och snusade i skogen bakom banan, det är spännande i skogen!
Zappo är lite vänligare inställd mot Dexter när vi är på hans territorium, men han tycker valpen är lite jobbig och "på", försöker morra för att säga till Dexter att hålla avstånd, men det tar Dexter som lek och bara fortsätter trissa upp Zappo. Tillslut biter Zappo i luften mot valpen, som inte fattar (eller bara skiter i?) detta heller, kanske går bort en meter men fortsätter försöka få igång Zappo.
I alla fall tycker Dexter och jag om att bara kunna öppna dörren och gå ut i trädgården, utan koppel och bara låta hundarna springa, leka och nosa fritt!

Vi sov över hos mamma och pappa. Jag tänkte att Dexter kunde få sova hos mig i sängen där och det tyckte han till att börja med var mysigt. Men mitt i natten hörde jag en duns, tände och såg en förvånad Dexter titta upp på mig från golvet, han hade trilla av sängen. Han suckade och gick och lade sig i sin bur (bilburen som vi brukar ta med in), där är det tryggt!

På lördagen efter frukost körde vi till Fredrik och hälsade på, Dexter nosade runt en minut, lekte med Fredrik en stund och somnade sen på soffan.
Efter lunch körde vi till Malin och Ola och deras blandrashund Charlie. Charlie har också fin inhägnad trädgård och här släppte hundarna loss och busade och sprang. Charlie är åtta år och jättesnäll, han tyckte det var SÅ kul med en liten valp, slickade och slickade på Dexter och busade fint med honom. Till slut fick Malin och jag bryta leken, hundarna var så trötta att de knappt orkade stå, men de ville inte sluta. Så vi tog in dem och de somnade direkt!
Efter en timme eller så vaknade hundarna, vi tog en kort promenad och sen körde Dexter och jag hem till Malmö.

Det har blivit många bilturer fram och tillbaka, Dexter har vant sig vid att åka bil, somnar nu i sin bur när vi åker.
Väl hemma mötte han sin älskade husse som han saknat och de båda somnade på soffan omslingrade...
På lördagskvällen var vi på middag hos Jill, Martin och deras son Charlie. Dexter var trött och sov större delen av kvällen. Han har verkligen förmåga att kunna slappna av, var vi än är!

På söndagen var det dags för valpkurs. Dexter tyckte det var spännande med de andra valparna, men skällde eller gnällde inte, bara tittade och nosade efter dem.
Patrik gick med Dexter och de tränade att gå fint och sitta och stanna kvar. Vi använde "klicker" som hjälpmedel nu och det fungerar jättebra, fast vi glömmer att ta med den ibland när vi gå ut. Men på kursen är den med och den och köttbullar motiverar Dexter till att vara jätteduktig!
Avslutningsvis lekte de lite på agilitybanan med att springa genom tunnlar. Dexter var den enda av valparna som själv sprang igenom utan att behöva lockas på!

Jag och Patrik körde till Ikea på eftermiddagen och då fick Dexter vara hos Tobias och Monique.
Gissa om det var en trött hund på söndagskvällen!! Det satt i till måndag eftermiddag, Dexter bara sov och sov, stackaren haft en tuff helg! Men så duktig han varit, följer med överallt och är lugn och trygg, vår fina hund...

1 kommentar:

  1. Underbar uppdatering!
    Kanske det med tunneln kommer sig av de jag har haft hemma... Ella rusar med rakt in i tunneln på sin träning

    Ha det gott

    SvaraRadera