måndag 25 oktober 2010

Kan Dexter öppna garderober?

Spännande att vara hundägare, man vet aldrig vad man ska komma hem till.
Häromdagen kom jag hem och såg att garderoben var öppen i hallen. Vi har skjutgarderober och trodde inte Dexter skulle kunna öppna de. Kanske hade någon glömt bort att stänga den ena dörren ordentligt? Självklart hade han plockat ut skorna som stod på golvet och lagt i sin korg men han hade inte bitit sönder de i alla fall, snälla Dexter. Efter att flera gånger efter detta kommit hem till samma röra tog jag honom på bar gärning när han krafsade upp dörren och sa till honom på skarpen, vi får väl se om det hjälper annars måste vi nog hitta en lösning så dörrarna kan låsas.

På fredagskvällen var det lite afterwork med vänner över varav vissa aldrig träffat Dexter innan och han visade upp sig från sin bästa sida och gjorde bra reklam för alla pinschers. Det är nog ingen hund ni skaffat utan ett vilddjur är väl en kommentar som sammanfattar kvällen ganska bra.

Det var full action i parken under kvällen med polisbilar överallt eftersom de letade efter "lasermannen" som springer runt och härjar i Malmö. Tydligen hade det varit skottlossning en liten bit bort och de trodde han var kvar i parken. Kändes som man inte borde gå ut i parken mitt i natten men det har nog aldrig varit säkrare så mycket poliser som där fanns!

Det var också dags för 5e tillfället på hundkursen i helgen och för första gången så fick vi göra något annorlunda istället för att bara gå runt och se till att de inte drar i kopplet. Denna gången var det spårning som stod på agendan, bara en introduktion men ändå.
Tydligen var det en bra dag att träna spårning eftersom det regnade och dofterna då stiger. Dexter tyckte det var kallt och vi hade ett vind/vattenskydd som vi tog på honom men det var visst köpt för att passa när han var valp, nu räckte det bara till halva hunden =)

Spårningen gick till som så att man trampade upp en liten triangel i början och la godisbitar där, sedan en rak linje i ca 6-8 meter med en godisbit varje dm och i slutet fanns skatten, som bestod av köttbullar.

Vi fick även träna att vika av 90 grader från spåret för att se om hunden följde med. Dexter var duktig men genade lite tyckte jag så han spårade inte hela vägen. Dock hittade han alltid fram till målet!

Vi fick även träna att spåra uppåt i luften, i träd vilket kändes lite konstigt. Genom att sätta köttbullar uppåt i trädet fick hundarna nosa uppåt och ställa sig på bakbenen för att nå hela vägen upp, rätt kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar