lördag 27 november 2010

TrotsDexter och Skonkost


De senaste veckorna har vi märkt att Dexter börjat trotsa mer och mer. Han lyder inte när vi säger till, kommer inte när vi kallar och vill inte gå fint längre. Allt detta har ju funkat klockrent innan så det är väldigt frustrerande nu och känns som ett misslyckande. Tydligen så har han kommit in i trotsåldern nu, han är väl på väg att bli könsmogen med inom kort.

Som om detta inte e nog så har Dexter varit väldigt lös i magen alldeles för länge nu. Till sist så kontaktade vi veterinär och de rekommenderade att vi satte honom på diet, skonkost. Ännu ett nytt uttryck att lägga till hundvokabulären tillsammans med noskvalster och vattensvans. Detta innebär att vi ska servera honom överkokt ris med lite kokt vit fisk i 4-5 ggr om dagen. Trodde aldrig han skulle tycka om det men han är helt galen i maten, hur naturligt är det för en hund att äta fisk egentligen? Björnar fiskar har jag ju sett men aldrig vargar t.ex....

Dexter är otroligt bitig och gnällig nu med och troligtvis är det för att han tappar tänder. SKönt att bli av med de vassa valptänderna, hoppas han lärt sig bitkontroll nu bara. Det kan var det som magen beror på med eftersom vi inte hittat några tänder hemma så han sväljer de nog vilket kanske inte alltid är det bästa?

Nu när snön har kommit ordentligt tycker vår lilla vovve det är mycket roligare att vara ute. Regn är ingen hit men snö gör att han blir helt vild. Idag var det så mycket snö så det går upp till magen på honom vilket gör att det är problem när han ska uträtta sina behov...
Man har svårare att hålla koll på honom nu och vad han stoppar i munnen med, han ska ner och snusa i varenda håla och ibland får han med sig något upp, oftast en pinne men ibland vet jag inte. Dexter är så otroligt snabb så det är svårt att hinna ta det ifrån honom så jag har tränat honom att släppa det han har i munnen när jag säger Tack! funkar faktiskt riktigt bra. Normalt får han godis i utbyte men nu verkar han inte uppskatta leversnittar lika mycket, det tar en jäkla tid för honom att tugga utan vissa tänder och det krasar inte så vi har gått över till ost istället vilket han verkligen älskar! Ska försöka ta med kameran ut imorgon och ta lite snöbilder.

När man inte busar så måste man vila..


..eller spana på omgivningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar