måndag 8 november 2010

Noskvalster

Ännu en ny term man som hundägare bör känna till är noskvalster. Tydligen så hade en av hundarna på pinscherträffen precis blivit smittad av detta och risken att han fört det vidare var överhängande. Tyvärr var det Dexters bror Razz som dessutom var den av hundarna som han lekte absolut mest med, så det är bara att räkna med att han blivit smittad.
Noskvalster är en liten parasit som bosätter sig i nosen och vanliga symtom är nysningar, inåtvända nysningar samr rinnande nos.

Innan vi fick höra detta så tyckte vi att han har nyst ovanligt mycket, dock kunde det bero på vaccinationen som han fck mot kennelhosta tidigare i veckan.
Behandlingar finns det några stycken, den vanligaste är tablettbehandling med Interceptor men det har även nyligen kommit Ivomec som man injicerar. Det senare är inte framtaget till hundar och kan ha en del allvarliga bieffekter något som vi inte vill utsätta Dexter för.
Ska ta och ringa veterinär och rådfråga men fram tills dess så ska han inte träffa andra hundar så det blev inget hunddagis denna veckan heller.

Valpkursen var jag lite tveksam över men efter att ha rådfrågat kursledaren så tyckte hon det var OK så länge som han inte var nära de andra hundarna så vi kunde vara med.
Tur var detta för det var jätteroligt, vi hade lite inkallningslekar, hopp över hinder, träna möte med andra hundar m.m. När vi hade teori sen så satte vi Dexter i bilen eftersom de andra hundarna gick in och risken för smitta är större då.

Dexter går fint med full fokus på husse!


Eftersom Dexter var så duktig på kursen så tog vi en liten tur på agility banan efteråt så han fick leka lite som belöning. Hoppa över hinder gick bra men han ville inte springa igenom tunnlar idag, tittade in i en av de och såg det var lite vatten därinne, inget som lockar direkt.

Linda har köpt ett täcke till Dexter nu när det börjar bli kallare och det var premiär för det igår, han verkar inte ha något emot det och det ser faktiskt riktigt mysigt ut =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar