söndag 21 november 2010

Hundutställning

I Lördags var det dags för den första hundutställningen, en liten inofficiell tävling i Slöinge utanför Halmstad. Det blev en riktigt tidig morgon och för att vi skulle komma iväg tidigt så skippade vi frukosten, både vår egen och Dexters. När vi kommit lite längre norrut så började det komma snö längs vägkanten och när vi var framme på plats så fanns det nästan en decimeter snö!
Det var ju första gången som Dexter fick stifta bekantskap med snön och han var lite nyfiken och nosade, trampade och smakade på den, försökte även lära honom att inte äta gul snö

Tävlingen var i ett stort ridhus där de hade 2 ringar(som var fyrkantiga) och 176 deltagare, vet inte om det är många hundar för en utställning men de som arrangerade det verkade tycka det i alla fall. Det skulle vara 4 stycken Pinschers totalt men en lämnade walkover eftersom han blivit biten i örat tidigare så det var bara Dexters bror, Razz samt en röd tik, Sasha som kom från en annan kennel.

Uppladdning

Det blev Linda som visade Dexter eftersom hon har bättre kontakt med honom och dessutom har tidigare erfarenhet av visningar från hästvärlden. Det gick till som så att Dexter och Razz som tävlade samma klass fick springa några varv i ringen och sedan skulle domaren titta och känna lite. Dexter var inte helt nöjd med att en helt främmande person skulle öppna munnen på honom men han bet inte domaren i alla fall. Efteråt verkade domaren inte kunna bestämma sig så det blev konkurrens och de fick springa runt lite till innan domaren kunde fatta ett beslut och det blev Razz som vann till sist.

Domaren undersöker.


Dexter ville inte stå så fint tyvärr.

Rantar runt i ringen

Dexters kritik blev som följer:
Spetsigt huvud.
Bra tan färg o bra pigment.
Lågt ansatta öron.
Bra hals och rygg.
Brant kors.
Rätt bra bröstkorg.
Kunde vara mer vinklad.
Bra päls.
Underställda rörelser.
Skjuter upp bakändan.

Vilket av det som var positivt och negativt vet vi inte riktigt, t.ex spetsigt huvud, ska det vara så eller inte? Tydligen var det väldigt individuellt tyckande eftersom Sasha fick kritik för högt ansatta öron och hon tidigare fått lågt ansatta öron.

Tyvärr kom en del av den negativ kritiken från vår saknad av erfarenhet från utställningar. T.ex så hade Linda en köttbulle i handen när de sprang runt i ringen och Dexter sprang så fint som han gjort på valpkursen och tittade på Matte hela tiden. Tyvärr gjorde detta att han såg sned ut ryggen fick vi höra efteråt. Sen var han inte så intresserad av att stå fint när domaren skulle titta på honom utan han kutade med ryggen och ville sätta sig ner istället. Men men, nu ha vi provat på en utställning, hoppas det går bättre nästa gång bara. Det slutade med att Razz vann över Dexter och Sasha och blev Bäst I Ras, BIR och gick vidare till Bäst I Grupp, BIG där han blev 4a, skönt att priserna stannar inom familjen i alla fall =)

En hedrande andraplats i all fall!


Efteråt så gick vi ut och busade i snön istället vilket var mycket roligare än att springa runt och fjanta sig i en ring tyckte hundarna. Man såg en stor skillnad mellan Dexter och Sasha, hon var 7 månader och var mycket graciösae när hon sprang än Dexters lilla valpiga stil, mycket snabbare än honom var hon med men de lekte bra tillsammans i alla fall och många bilder blev det.

Höjdpunkten på resan!

Efter detta var det dags att påbörja resan tillbaka mot Malmö, köra bil i 3 timmar för att tävla i 3 minuter kändes helt meningslöst så hade de inte varit på grund av snön hade det känts helt bortkastat men nu blev det en riktigt bra dag ändå!

1 kommentar:

  1. Hejhej!

    Roligt att läsa om er! Nu när du säger det så låter det faktiskt lite galet att köra 3 timmar för 3 minuters prestation, men vad tusan, all aktivering är ju bra träning för de små liven :) Verkar som att vi får snö här nere i Skåne i veckan, kul att någon kommer uppskatta det iallafall .)

    Ha det fint!

    Team Sasha genom Jenny

    SvaraRadera