måndag 27 september 2010

Tricks

Träningen har kommit igång ordentligt nu och på kommando kan Dexter, sitta, dansa (snurra runt) vacker tass, ligga(ibland) och sitta vackert ibland.
Han verkar tycka det är rätt kul att träna och när han blir belönad i form av godis blir det ännu bättre. Tar man fra en godisbit utan att säga något så snurrar han först runt, sätter sig och tar fram tassen, han är för söt =)

En tjej i parken gick förbi med sin hund och för att Dexter inte skulle bli för intresserad av den började jag köra lite tricks med honom. Hon var grymt imponerad att en valp på 3 månader kunde allt det redan, han är intelligent vår lilla hundvalp!.

En annan sak som vi har upptäckt är att han tycker det är jätteroligt att hoppa upp på stockar, gå balansgång med mera, vi har ett sådant ställe i parken där vi kan ha honom lös och ibland vill han inte gå hem, lite som barnen på en lekplats!

Det kanske är en Agilityhund vi håller på att uppfostra. Något som han annars är väldigt duktig på som vi dock inte uppmuntrar lika mycket är att gräva gropar. Varför finns det inget tävlingsmoment i detta? Det finns ju andra grenar där hundarna får utlopp för det som de är avlade för!

Vi har tagit en massa bilder men eftersom vi för tillfället inte har någon dator med internet så blir det inga just nu, men oh vad han växer!

1 kommentar:

  1. Testa lure course med honom - jaga trasa som är som en kanin ;) finns på jägers tror jag

    Eller ge honom en anställning som kommunanställd - gräva grop överallt som inte leder till nått ;)

    SvaraRadera