tisdag 7 september 2010

Besök i Kristianstad


I söndags åkte vi till Kristianstad för att fira att Lindas systerdotter Cornelia fyllt 10 år. Dexter åkte bak i sin hundbur, det gick bra, han låg ner och var ganska lugn, men inte så lugn så han somnade. Vi stannade vid ekerödsrasten så han fick komma ut och kissa och springa lite, men när vi skulle vidare ville han inte riktigt in i buren igen. Men lite kel, köttbullar och envishet fick honom att lugna sig och vi kunde stänga buren och köra vidare.


Väl framme hos Monica och Cornelia var det många som ville hälsa på den lille nykomlingen i familjen. Dexter njöt av allt kel och bus. De hade en liten trädgård som var jättekul att springa i och vi har märkt att "gryt"generna i honom kommit fram rejält, han ääälskar att gräva!
Han träffade Monica och Cornelias katt också, gick jättebra tills han ville leka lite hårdhänt med henne, hon fräste till då, men som den snälla katt hon är, attackerade hon inte utan bara sprang undan.
Dexter är duktig på att kunna slappna av, vart vi än är. Han sov en stund på soffan när vi andra åt tårta. Sen var det full fart igen, lekte med Lindas syskonbarn. Han fick en nalle av familjen Jacobsson/Wandås som snabbt blivit favorit!

På väg hem stannade vi till hos Lindas föräldrar för att Dexter skulle träffa deras hund Zappo. Han är en 10 år gammal pudel, snäll, men väldigt aktiv. Han tyckte det var helkul med en valp och var så uppstissad så han höll på att krypa ur sitt eget skinn. Dexter satte sig ner och begrundade situationen som han brukar göra, och sen var det full fart runt gräsmattan. Hundarna var nästan samma storlek och lekte jättebra ihop, jagade varann och busade. En gång fick Zappo känna på de vassa valptänderna lite för nära och röt till mot Dexter, men det var bara bra tycker vi, Dexter behöver lära sig bitkontroll inte bara från oss.
Lindas föräldrar har också en kanin som brukar vara ute på gräsmattan i en lina. Dexter tyckte denna var helkul som leksak och vi fick rädda den in i dess bur, undan pinscherkäftarna.

Efter en timmes lek och utforskande av trädgården satte vi oss i bilen igen och styrde hemåt Malmö. Det hade varit en lång dag och Dexter hade bara sovit typ en halvtimme hos Monica och Cornelia, så han var jättetrött. Men trots att vi la en filt över hundburen så han inte kunde se allt som rörde sig utanför bilen, kunde Dexter inte slappna av så mycket att han kunde sova.
Väl hemma däckade han direkt i soffan och förutom en lite kiss utanför huset sov han djupt hela natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar