onsdag 29 september 2010

Flytt

Dexter har spenderat sin första dag utan oss. Eftersom Linda jobbade natt och sov på dagen och jag gjorde tvärtom så fick han vara i Trelleborg hos farbror Tobias och hans sambo Monique.
Jag gick upp tidigt och körde för att vara i Trbg strax efter 7. De hade inhägnad innergård så han fick springa lös rätt så mycket och tydligen var han ett riktigt vilddjur för de var glada när jag hämtade honom.Det hade varit väldigt kul men mer jobb än de trodde men de vill nog passa honom igen någon gång.

Sen har det blivit en hel del ensamträning eftersom vi skulle flytta. Det blev väl inga längre tider men över en timme har det lbivit totalt i alla fall och det funkar jättebra. Innan har vi provat kortare tider och filmat under tiden men kameran stängde av sig själv efter 15 min. Fram till det var det lite gnäll men sen gick han oftast och lade sig i sin korg så det funkade riktigt bra.

Jag har läst på forum att det inte alls är dumt med en flytt med tanke på rumsrenheten eftersom det blir en ny start utan masa inkissade ställen i rummet, så vi får väl se. Förhoppningsvis slipper vi se sådana här på mattan i framtiden!

Annars är han nästan rumsren, mest på kvällen som han kissar jättemycket, men han ricker ju kopiösa mängder vatten så det är kanske inte så konstigt. Vi tar bort vattnet efter 8 och han har inte protesterat än så det verkar funka.

Väl i den nya lägenheten så passade vi på att ta ut hans korg ur sovrummet och ställa den ute i hallen. Vi har fortfarande kompostgaller runt den så han inte ska kunna springa upp på morgonen och kissa och vi har dörren öppen så han både ser och hör oss.
Första natten var det mycket gnäll, på gränsen till ylande i ca 10 minuter och det var nästan så att vi gav upp, med tanke på grannarna men nu verkar han ha lät sig och accepterat det. Kanske kan vi så smått börja stänga sovrumsdörren med efter hand som han känner sig tryggare i sin nya miljö


Dexter är lite mer mysig nu, framförallt när han är trött så vill han gärna ha kontakt med oss och s uppskattar vi väldigt mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar