söndag 12 september 2010

Besök vid havet

I onsdags tog vi en tur till stranden för att Dexter skulle få en chans att komma i kontakt med havet så fort som möjligt. Det var väl inte med ett jätteskutt han kom ut i vattnet direkt. Första försöket sprang han bara rakt ut, tänkte inte på att det skulle vara blött men snabbt upp igen. För att det inte skulle bli en dålig upplevelse så försökte vi få i honom i vattnet igen genom att locka med köttbullar, det gick men det gick trögt.

Stranden var roligare för där kunde man ju gräva hur mycket som helst!
Efter badandet passerade vi agilitybanan och Dexter tog sig en tur både genom tunnan och på balansgången genom att följa köttbullarna. Han verkade faktiskt tycka det var rätt kul ändå, det kanske är en agility hund vi håller på att uppfostra?

Fredagen var den första dagen som jag skulle vara hemma med Dexter själv. Vi skulle få lära känna varandra lite bättre så jag passade på att träna honom lite. På kort tid lärde han sig både sitt och ligg, dessutom lärde han sig att sitta när man har godis i handen =)

På kvällen kom Lasse o Jossan över och hälsade på och de lyckades se ett av hans pinscher rus när han var helt till sig, sprang runt o hoppade och bet i allting. Jossan hade med sig en tunnel som man kan springa igenom och det gjorde han, många gånger och snabbt gick det.

Dagen efter kom Pontus som ju är farbror till Dexter och hälsade på en snabbis och han fick verkligen uppleva O(djuret). under 2 timmar var det bus och lek och bitande både här och där.
Vi kan tacka honom för det för Dexter sov gott hela kvällen efter det! =)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar