tisdag 9 augusti 2011

Dexters olycka


Det som var tänkt att bli en trevlig semesterdag med utflykt till Österlen tog en helt annan vändning...

Lindas kompis kom förbi när vi var hemma hos hennes föräldrar innan vi skulle köra. Han hade inte träffat Dexter på jättelänge och Dexter hade blivit mycket större. Detta hindrade inte honom från att lyfta upp honom ganska högt i luften vilket Dexter inte alls tyckte om utan han försökte hoppa ner. Att hålla en hund som sprattlar och inte vill vara där visade sig inte vara helt lätt så det hela slutade med att Dexter hoppade upp i luften snurrade ett halvt varv och landade på asfalten med ryggen först.....

Allting gick i ultra rapid och efteråt undrar jag varför jag inte kastade mig fram för att fånga honom men troligtvis var det bara frågan om någon tiondels sekund och om man inte handlar instinktivt så hinner man inte.

Första tanken var att han måste ha brutit hela ryggraden men Dexter som blev ordentligt chockad reste sig snabbt upp och sprang därifrån. Vi försökte få tag på honom för att känna igenom honom ordentligt och se hur illa skadan var då vi upptäckte att han blödde ur munnen. Detta är inte bra och det första man tänkte på var en inre blödning. Som tur var visade det sig bara vara ett skrapsår under hakan kunde vi se när vi torkat bort blodet och han lugnat ner sig. Jag försökte ge honom hans favoritgodis , schmackos, för att se om han kunde äta det det eller om han fortfarande var chockad. Till sist tog han det i munnen och jag såg att jag blev lite blodig om handen men han blödde inte inne i munnen i alla fall. När han var helt lugn kunde vi känna igenom honom och det verkade som att han var helt oskadd men fortfarande var vi oroliga.

Att hundar skadar sig ibland är väl normalt men detta var verkligen helt onödigt. Man lyfter väl inte upp en hund man inte känner och dessutom så högt och märker man att han inte vill får man ju sätta ner honom istället för att försöka hålla fast honom!

Resten av dagen var vi bara konstant oroliga, vi körde ändå till Österlen men kunde inte slappna av och längtade till att ta ut honom ur bilburen igen och se vår älskade hund vid första stoppet i Kivik. Dexter verkade helt oberörd och sprang och skuttade fram precis som om ingenting hänt så vi hade en otrolig tur, det var en fruktansvärt otäck smäll men han verkade inte ha fått några men. Nu har det gått några veckor och han är pigg och busig som aldrig förr =)

Kunde inte förmå mig att ta någon foton direkt efter olyckan men en vecka senare så har det läkt jättefint i alla fall!

1 kommentar:

  1. Usch vad otäckt, skönt att han mår bra iaf. Tänkte på om ni vill kolla hans rygg då många hundar inte visar smärta och väldigt många lider av rygg och nack problem pga av ryck i koppel, fall och smällar utan att man vet om det.

    Jag fick tips från min hundtränare om en Kiropraktor i Höör som även är veterinär, ska nog åka dit med Zeta då hon är gammal och kolla igenom henne, då det kan räcka med en häftig inbromsning för att det ska gå fel.

    http://www.ringvet.se/Kiropraktik.htm - Bara ett tips om ni vill kolla honom för säkerhetsskull.

    Ha det gott!

    Annika

    SvaraRadera