torsdag 30 augusti 2012

Agilitykurs

En kurs som vi länge velat prova på med Dexter är agility. Eftersom Dexter älskar att hoppa upp på saker och ting samt gärna balanserar på kanter när han kan tänkte vi att det skulle passa honom perfekt, dock har de varit svåra att komma in på.
Till sist fick vi dock en plats i Lomma på en nybörjarkursen i agility. Förkunskapskraven var att man skulle ha tränat vardagslydnad med sin hund och att den inte sprang i väg samt att den kom när man kallade. Kurser har vi gått en hel del men det är ju en pinscher (ursäkt för att han inte kommer när vi kallar om han inte själv vill).

Vid första kurstillfället ville de kontrollera att det var rätt hund alla hade med sig och de hade en chipläsare för att se att det överensstämde med registreringspapperna. Pip pip pip lät det direkt när de andra hundarna scannades men när de scannade Dexter var det knäpptyst, de drog överallt men ingenting lät det. Man blev ju lite orolig att chipet gått sönder eller att vi fått fel hund med oss någonstans kanske? men till sist så pep det till =)

Kursen var rätt kul och Dexter tyckte framförallt den var rolig. Han var totalt orädd vid samtliga hinder. När de andra hundarna behövde lära sig saker successivt och med mycket lock och belöning kastade sig våran hjälte rakt ut i det okända, t.ex tunnlar både fasta och platta där hundarna behöver trycka upp plasten för att komma igenom. A-hinder och bommar gick lika lätt och det enda som det fanns någon liten tvekan över var tippbrädan. Vi skulle alltid vara två stycken där en tog ner den långsamt så fort hunden nått andra sidan så vi fick aldrig prova den på riktigt men det räckte alldeles tillräckligt.




Ett hinder som han var särskilt duktig så man nästan blev tårögd var slalomen. Detta brukar vara de flesta hundarnas akilleshäl men Dexter klarade även den utan problem de flesta gångerna. Vi har ju kört en hel del slalomträning tidigare men inte på riktig bana utan bara att han ska gå mellan benen på oss när vi går framåt samt en åtta mellan benen så det hjälpte säkert till.

Så länge som han tyckte det var roligt så gick det fantastiskt men så fort han tröttnade kunde han lika gärna springa iväg och nosa i en buske eller hälsa på en annan hund så det gällde att få upp hög energi så han blev intresserad. Dock var de flesta hundarna på detta sättet och det var inte någon som hade full pli på sin hund som förkunskapskravet egentligen var.

Kursen var 7-8 tillfällen och vi gick på de flesta men kände att vi nog inte kommer fortsätta med agility efter detta. Det var jättekul men Dexters brist på uppmärksamhet gjorde att det inte var lika kul som vi hoppats på. Vi kör fortfarande hinderna när vi är nere vid havet på bannan där men en kurs ska vi nog vänta med, rallylydnad passar nog oss bättre i så fall men man ska aldrig säga aldrig!

Avslutningsvis en längre bana




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar